måndag, september 08, 2008

kommentarer ...

... skulle kunna pigga upp min dag lite.

;)

8 kommentarer:

Anonym sa...

En sajber-kram från Lund - hjälper det? Kraaaam!!!!

anna of sweden sa...

Dig kan man lita på! Nu känns det lite bättre. :)

decoinspo sa...

Kommentarer ar roligare an man trodde och mer an "folk" kan forsta. Men jag kan ta tillfallet i akt att beromma din blogg igen da. Gillar den mycket.

m family goes västerut sa...

AND A HUGE HUG FROM INDIANA!

Anonym sa...

hejsan!
Vet inte om det duger, men kanske kan pigga upp lite....hamnade här av en slump och gillar din blogg skarpt! Har också bott utomlands med barn i engelskspråkig skola (internationell) så det ska bli kul att läsa om era erfarenheter. Hoppas du fick en bra dag..det var jobbigt när hemlängtan kom över en---huuu men det finns väl inget som en fika, lite godis och en skvallrig tidning kan hjälpa mot, eller varför inte ett gott glas vin:-)
/ A

anna of sweden sa...

Hej A!
Det piggade absolut upp. Vad kul att du gillar min blogg! Tack och välkommen hit.
Blev lite nyfiken på dig. Hur länge var ni utomlands och var någonstans? Hur trivdes barnen? Hur var det för dem att komma hem till Sverige igen? Frågor som susar i mitt huvud just nu ...

Anonym sa...

Hejsan! Vad bra att alla kommentarer du fick piggade upp:-) Vi var borta ca 3 år och bodde i Munchen Tyskland (har även varit en kort period i USA) Jag var gravid med vårt tredje barn och födde där, vilket var extra jobbigt tycker jag, Skolan var suverän men barnen framförallt den äldsta längtade hem mycket så det var jobbigt. De var jätteduktiga och anpassade sig men tufft var det många gånger och det var jobbigt för en gravid och nyförlöst mamma, hu, hu:-( Väldigt tufft att slänga in en sex-åring som inte kan ett ord engelska i en skola (ingen 6-års klass där inte) men det är otroligt hur lätt de lärde sig engelska. Den äldsta pratar eneglska flytande nu och föredera att läsa enegelska böcker tec och det är såklart en ynnest att vara så bra på engelska här hemma (vi pratade engelska hela dagen eftersom man levde meycket i och kring skolan, så barnen pratdae i princip ingen tyska) I huvud taget lärde de sig väldigt mycket som de nu har nytta av och som ger dem ett försprånng i skolan. DE stormtrivs nu hemma bland kompisar igen, så det är så klart bättre för dem at vara hemma, men vi och de har definitivt fått erferenheter och vänner för livet. Vi åker gärna ut en gång till när den yngsta kommer i skolåldern, vill att hon ska få gå i en internationell skola, men den äldsta vägrar utan vill bestämma själv vart hon ska plugga:-) hör gärna av dig med mer frågor, man kan ju skriva en uppsats om detta.-)
kram / A

anna of sweden sa...

Hej igen A!
Alltid kul att höra vad andra har för erfarenheter. Ja, det är verkligen en fantastisk möjlighet för barnen att få engelskan "gratis". Det kommer de att ha nytta av hela livet. Tror också att de har en väldig glädje av att uppleva att det finns en värld utanför Sverige och att få möta människor av alla de slag som de aldrig hade fått träffa i Sverige. Sedan finns det så klart alltid en baksida också ... Men den skjuter jag åt sidan för tillfället. :)