onsdag, september 17, 2008

felkoppling i språkcentrat

Idag på min shoppingrunda råkade jag svara
en butiksanställd på portugisiska.

(!)

Jag kunde knappt prata portugisiska när jag
bodde i Portugal.

Men nu kommer det alltså fram.

Man undrar ju hur det står till uppe i hjärn-
kontoret.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så knäppt när sånt händer! Riktigt kul att hitta till en annan Philly-blogg, den här lägger jag i favoriterna. Intressant att höra hur det är att komma till USA med lite äldre barn. Själv åker jag tillbaka till Philly på lördag, ska blir skönt att komma hem!

anna of sweden sa...

Hej Amy! Ja, visst är det kul. Jag blev jätteglad när jag hittade din blogg. Kul att jämföra sina erfarenheter! ;) Men du har väl varit här ett tag från och till? Jag är helt ny i detta stora landet. Det är ungefär en månad sedan vi kom hit.

Anonym sa...

Hallå igen Anna, jo jag har ju varit i USA från och till under rätt lång tid, och min man är amerikan. Vi flyttade på halvtid till Philly i januari, under hösten är det mycket fram och tillbaka men sen blir det USA hela tiden. Det är ju ett rätt knäppt land. Har fortfarande svårt att förstå mig på sjukvårdssystemet t ex. Det är så krångligt. Hoppas ni trivs där, det verkar så!

sanna sa...

Du ser att du inte är så värdelös på portugisiska som du trott!Nu när du inte bor här längre kanske du t o m kommer börja prata det...lol (p.s saknade dej på spelkvällen-Metas lag vann-grrr!men bara med 1 poäng...typ...)

anna of sweden sa...

Sanna.
Saknar TP kvällarna med gänget!!!