måndag, september 15, 2008

söta k + skolan = falskt

En liten dotter som inte tycker om sin nya
amerikanska skola.

Vill. Inte. Gå. Till. Skolan.

Hur länge brukar det vara så här?

Någon som vet?

14 kommentarer:

Ulrika sa...

Vet tyvärr inget om den saken, bara att jag själv var livrädd när jag började skolan. Blygaste eleven min fröken någonsin sett. Det gick över. EFter en vecka, om ens det, älskade jag skolan mer än allt. Och fröken var en ängel.
TAck för besöket hos mig, jag bor i Altoona, en liten stad mellan Pittsburgh och Philadelphia. Kom och fika!

Anonym sa...

Åh, önskar jag kunde trösta och komma med goda råd, men har samma problem med söta E.

ÅSA sa...

Hon får hålla ut, det kommer säkert bli bättre om hon bara ger sig till tåls! Moster hejar på dej Klara!

m family goes västerut sa...

Det är såååå olika så det är svårt att säga nåt. Äntligen efter 8 månader tycker jag storebror snart 5 börjar acklimatisera sig. Det satt mycket i språket för hans del. Och lillebror trivdes från dag 1.

Jag vet hur ni har det. Och det blir bättre!! Hälsa henne från en annan svensk familj här.

Kram!

anna of sweden sa...

Hej Ulrika!
Var det du som bakade kanelbullar förra veckan? :) Med dofter som spred sig till Philadelphia ... (Eller är jag helt ute och snurrar nu ..?)

Anonym sa...

Stumpan! Ge henne en kram från mig.

decoinspo sa...

Men snalla lilla gumman vad jag faktiskt tycker synd om henne. Det ar inte latt att vara ny i detta stora landet an mindre att dessutom borja en ny skola som tonaring.
Krama henne fran alla oss svenskar att vi hejar pa henne. Det kommer bli en battre dag - SNART!!

anna of sweden sa...

Å, vad ni är snälla allihop!

Klara sa...

Tack för alla kramar!
Men, ja. Det är förfärligt just nu.

Men en skola som jag fullständigt ääälskar är Svenska Skolan i Portugal!

Anonym sa...

Klara lilla, det är väl inte så konstigt att du inte trivs nu, men du ska se att om en tid kommer det att bli bättre. Du får tänka på att det är jättestor skillnad att komma från Svenska skolan i Portugal (där ni var som en enda stor familj) till en stor skola i ett annat land där du inte känner någon och dessutom ett nytt språk.
Du får försöka härda ut, det kommer att bli bra, det är jag säker på.
Stor kram från Mormor

Anonym sa...

Hejsan!
Vad jobbigt för er alla, skickar lite pepp-kramar. Mina tjejer hade det också tufft och längtade hem och ville inte gå, men de vande sig och det gick i vågor. Man får försöka avar positiv själv och bekräfta det jobbiga de känner. I början är det extra tufft när man ska komma in i allt med rutiner, kompisar etc. Min äldsta chatatde och ringde myket till kompisar när det var jobbigt. Hoppas det snart känns bättre...

/ A

Filippa»-(¯`v´¯)-» sa...

För mig tog det faktiskt ett bra tag innan jag tyckte att det var helt ok att gå till skolan. St. dominics är så anorlunda från svenska skolan och jag grät ofta på morgonen för jag inte ville till skolan. Det känns ju inte bättre efter en vecka eller så. Men det tar ett tag men det kommer att bli bättre! Det är jag säker på! Allt blir lättare och lättare för varje vecka som går...Det tar nog ett litet tag men de kommer bli bra=)

sanna sa...

Kära Anna, från en mamma till en annan: att börja en stor skola efter att ha gått på lilla mys-svenska-skolan är tufft för en del(t.ex för våra tjejer...) man måste vänja sig vid att det är så mycket folk överallt,att en del tittar, kommentarer-ja sånt som kanske inte är så farligt egentligen för mer härdade typer men som inte existerade på svenska skolan...Det blir såklart bättre när man har vant sig men det är jobbigt under tiden-både för mamma och dotter . Stor kram till Klara också. Du är en supersöt och smart tjej-du kommer klara dej bra !

anna of sweden sa...

Tack Sanna!